Završen trinaesti LOKOMOTIVA KUP BRČKO 2015

147

Trijumfom ekipa iz Celja, Zagreba i Ljubuškog sinoć je u Brčkom završen trinaesti, međunarodni rukometni turnir LOKOMOTIVA KUP 2015. Oko 700 rukometaša od 10 do 16 godina (39 ekipa iz 20 rukometnih klubova iz 7 država okruženja), odigralo je 105 kvalitetnih utakmica u tri sportske sale.

U konkurenciji najmlađih (2004-to godište) pobijedili su rukometaši “Izviđača” iz Ljubuškog,drugi su “Gorenje” Velenje a treći “Krivaja” Zavidovići; u konkurenciji 2002-go godište pobijedila je ekipa RK “Zagreb”,drugo mjesto “Laško” Celje a treće “Borac” Banja Luka. U konkurenciji 2000-to godište pobijedili su rukometaši “Pivovarne”iz Celja,drugo mjesot “Zagreb” a treće “Izviđač” Ljubuški.

Imali smo prigodu ova tri dana uživati u kvalitetnom rukometu… Naši dečki su imali prigodu odmjeriti svoje snage protiv drugih ekipa iz okruženja i vidjeti koliko još moramo raditi da bismo stigli u sami vrh Europe…Vjerujem da ćemo na slijedećem turniru imati još više brendiranih ekipa koje će donijeti vrhunski rukomet,- rekao je između ostalog, Gradonačelnik Anto Domić, koji je turnir označio završenim.

Akademija sporta – Rukometni klub “Lokomotiva” Brčko, organizator trodnevnog rukometnog turnira za mlađe kategorije, primila je sve čestitke učesnika za organizaciju i kvalitet turnira koji je i ove godine protekao pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH.

(Radio Brčko)

Prethodni post7 namjernica koje mogu zamijeniti so
Sledeći postPrvi ikada lansirani web sajt slavi 25. rođendan

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime