Završena izgradnja dijela vodovoda u Ulicama

75

U Ulicama kod Brčkog danas je na upotrebu predata dionica novoizgrađene vodovodne mreže u dužini od 2.500 metara, čija izgradnja je finansirana sredstvima državnog Fonda za povratak u iznosu od 150.000 KM.

Šef Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja u Vladi Brčko distrikta BiH Rifet Mujanović objasnio je da su ukupna sredstva s državnog nivoa iznosila 200.000 KM, te da će i preostali dio od 50.000 KM biti usmjeren u ovu mjesnu zajednicu. Prema njegovim riječima dio sredstava morat će se osigurati u budžetu Brčko distrikta BiH kako bismo završili projekat i predali ga na upravljanje Javnom preduzeću „Komunalno Brčko“.

Član Vlade Brčko distrikta BiH Tomislav Stjepanović dodaje da je u pitanju značajan doprinos u rješavanju primarnih životnih pitanja, kada je riječ o stanovnicima ovog povratničkog naselja.

Ovom događaju je prisustvovao vršilac dužnosti direktora Fonda za povratak BiH Nebojša Švraka kao i članovi monitoring tima u ime Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH te poslanik u Skupštini Brčko distrikta BiH Ivo Filipović.

Prethodni postEkipa brčanske Civilne zaštite priključuje se akciji spašavanja planinara
Sledeći postŠta leži ispod čuvenih građevina u Rusiji

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime