Završena izgradnja glavnog transportnog cjevovoda

95

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić posjetio je danas sa zamjenikom gradonačelnika Esedom Kadrićem i šefom resornog Odjeljenja za komunalne poslove Emirom Krakom te još nekoliko članova Vlade radilište na magistralnom cjevovodu kod vodotornja „Vrankićka” za čiju je izgradnju iz budžeta Brčko distrikta BiH izdvojeno oko 3 miliona konvertibilnih maraka.

„Nakon višestrukog pucanja cjevovoda i dugogodišnjih poteškoća u vezi s tim, napokon u mandatu ove Vlade uspjeli smo riješiti imovinskopravne odnose, isprojektovati, isfinansirati i izgraditi savremeni transportni cjevovod. Danas smo došli na gradilište da utvrdimo ovu jednu međufazu. Cjevovod je spojen na vodotoranj, ima još posla da se trasa dovede ured, ali ono što je najvažnije jeste da je novi transportni cjevovod izgrađen i da je ova Vlada riješila jedan veliki problem za stanovnike Brčko distrikta BiH“, izjavio je gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić.

Odgovarajući na upite novinara on je također potvrdio da je vrijednost ukupne investicije oko tri miliona konvertibilnih maraka koja su u potpunosti isfinansirana iz budžetskih sredstava.

„Izvođač radova je Javno preduzeće „Komunalno Brčko“ koje je angažovalo svoju operativu i na neki način sva sredstva opet ostaju ovdje u Brčkom, a na ovaj način smo pomogli i javno komunalno preduzeće čime vrijednost ovog projekta dobija na značaju“, dodao je gradonačelnik Domić.

Šef gradilišta Mijo Lovrić podsjetio je da je izgradnja cjevovoda dužine oko 4 kilometra trajala 120 radnih dana.

„Cijevi su napravljene od najmodernijih materijala koji se koriste u Evropi i dozvoljeni pritisak u cijevima je tri puta veći od sadašnjeg eksploatacionog pritiska, a rok jamstva za cijevi je 50 godina” precizirao je Lovrić.

Prethodni postU Brčkom održan 4. sastanak Konferencije za oblast zdravstva u BiH
Sledeći postApple priznao koliki je “životni vijek” njegovih uređaja

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime