Završena manifestacija „Brčansko ljeto – Savski cvijet 2016“

170

Kao jedan od posljednjih događaja u završnici kulturno-sportske manifestacije „Brčansko ljeto – Savski cvijet 2016“ organizovani su i gastro susreti koji su okupili ljubitelje kvalitetne tradicionalne hrane po kojoj je prepoznatljiv prostor Brčko distrikta BiH.

„Mi nikada ne izostajemo i želimo da na taj način svom gradu pokažemo naše načine življenja i pravljenja starih, tradicionalnih jela. To su naša jela koja su se prije pravila, ali mi želimo da ih sačuvamo da ih mlade generacije ne zaborave. Danas je internet pun modernih recepata, a ovo je starinski način koji mi želimo sačuvati i prenijeti na mlade generacije”, kazala je Munevera Kaloper, predsjednica Udruženja „Žene Bošnjakinje”, Brčko distrikt BiH.

I članice Kola srpskih sestara „Majka Jevrosima” pripremile su za ovu priliku mnoštvo slanih i slatkih jela koja su obilježila generacije prije njih, kazala je predsjednica udruženja Slavojka Iljić.
Učešće na gastro susretima uzeli su i gradski hoteli i restorani uz izvrsne kombinacije tradicionalnog i modernog načina pripremanja jela. Ovim susretima završen je kulturni dio manifestacije „Savski cvijet 2016“.

Prethodni postMirko Bosnić izručen Tužilaštvu Brčko distrikta BiH
Sledeći postMirku Bosniću pritvor od mjesec dana zbog opasnosti od bjekstva

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime