Zbog ogromnih neplaćenih kazni oduzeta dva vozila

44

„Imajući u vidu prošlogodišnje statističke pokazatelje o značajnom broju povratnika u počinjenju najtežih saobraćajnih prekršaja, sa visokim iznosom dugovanja po navedenom osnovu, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH nastavljaju planske aktivnosti u oblasti kontrole sigurnosti saobraćaja“, saopšteno je iz Policije Distrikta.

Tako su policijski službenici juče u Seonjacima kod Brčkog, prilikom kontrole, iz saobraćaja isključili vozače G.V. rođenog 1994. godine u Zagrebu i S.M. rođenog 1993. godine u Tuzli, oba nastanjena u Gradačcu i privremeno oduzeli dva putnička motorna vozila marki „Škoda Felicia” i „Kombi-Daf”, kojima su upravljala pomenuta lica.

„Prema službenoj evidenciji utvrđeno je da lice G.V. ima neplaćenih novčanih kazni u iznosu većem od 62 hiljade konvertibilnih maraka, dok S.M. ima više od 58 hiljada konvertibilnih maraka duga po osnovu neizmirenih kazni. Protiv navedenih lica Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka”, kažu u Policiji.

Policija Brčko distrikta BiH takođe upozorava sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, jer će i u narednom periodu nastaviti pojačane kontrole saobraćaja usmjerene na navedenu kategoriju učesnika u saobraćaju, s ciljem prevencije ovakvih pojava na saobraćajnicama Brčko distrikta BiH.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postSkupština Distrikta usvojila izmjene Zakona o dječijoj zaštiti, uprkos protivljenju ombudsmana BiH i više NVO
Sledeći postRadarske kontrole u periodu od 19.7.2021. godine do 25.7.2021. godine