Zermin Zendeli: Izazivam svakoga ko se želi boriti sa mnom

399

Jedno od imena koje je poznato u svijetu borilačkih sportova je i Zermin Zendeli, koji je na mnogo načina vezan za Brčko. U posljednje vrijeme često svraća u Distrikt i to ne bez razloga.

Još ljetos su Brčaci imali priliku vidjeti Zermina na djelu, kada je u sklopu manifestacije “Fight night” u prvoj rundi nokautirao svog protivnika. Prisjećajući se tog meča kaže da ga je tokom borbe prije svega vodio fair play, jer je primijetio neiskusnost protivnika, te nije želio da mu nanese ozbiljnije povrede. Iako su ga mnogi zbog tog postupka prozivali i kritikovali, Zendeli kaže da ne žali zbog toga, da mu je savjest čista a on sam dovoljno jak da izazove bilo koga na borbu.

“Prvi puta kad sam se tu borio izazvao sam neke ljude no nisu pristali. Ja i dalje izazivam svakoga ko želi u mojoj kategoriji da se bori protiv mene, bilo koga. Tu u Brčkom ne vidim nekog protivnika ali dalje ne znam. Možda Sarajevo, Tuzla, neka druga mjesta. Ko hoće neka krene. Ja sam tu ko želi”, kazao je Zermin Zendeli.

Kaže da se rado vraća u Brčko i da bi u ovom gradu želio napraviti nešto mnogo spektakularnije nego što je ljetos bilo organizovano.

“Planirano nešto a ako budemo uspjeli bit će super. Ima u planu neke velike borbe. Što se tiče lokalne Vlade dobili smo obećanja da će nas podržati u toj namjeri. Vidjet ćemo. Puno se može obećati ali da li će se održati to ne znam tačno”, kazao je Zendeli.

U međuvremenu Zermin je na različitim krajevima svijeta. Bori se, trenira ali se u Brčko vraća svako malo. Mnogo mu znači što je upoznao ljude vrijedne prijateljstva. Bilo je i onih drugih, zlonamjernih, ali to ne želi spominjati. Bitno je kaže igrati fer, i u sportu ali i u životu.

(BDCTV)

Prethodni postOdbojkašice brčanskog Jedinstva u lovu na novi trofej
Sledeći postVeliki na svjetskom SKDUN prvenstvu

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime