Život ekscentričnih bogataša

123

Sve čega čovjek ima previše, donosi mu i previše problema, a ako ih nema, uvijek može da ih napravi sam sebi.

Tako stoje stvari i s ekscentričnim milionerima. Jedan od njih je i milioner iz Australije, poznat po tome što gradi repliku “Titanika”; on je objavio prije dvije godine da planira da napravi park koji će nastanjivati ogromni dinosaurusi roboti, Huffington Post.

Klajv Palmer izjavio je da je naručio više od 100 dinosaurusa robota u pravoj veličini iz Kine kako bi ih prebacio u svoje odmaralište u Australiji. Roboti, od kojih su poneki visoki i do sedam metara i teže preko jedne tone, moći će da pomjeraju repove i tijelo kao i da trepću.

“Želim da potrošim sav novac koji imam prije nego što umrem”, izjavio je Palmer.

Nijemac Klaus Zapf, poznat kao “ludi milioner”, umro je prošle godine od srčanog udara u 62. godini i to na medenom mjesecu, na kom je bio sa svojom trećom ženom. Bio je poznat po svom neobičnom karakteru, a iza sebe je ostavio ogromno bogatstvo. Ovaj tajkun je bio vlasnik ugledne kompanije koja je radila sa selidbama po čitavom svijetu i od tog je zarađivao 10 miliona dolara. Uprkos tome, živio je kao prosječan građanin. Nikada nije kupio stan, već je živio u iznajmljenom stanu, kupovao je na popustima u supermarketu, a trošio je manje od 300 dolara mjesečno. Često je po ulicama sakupljao plastične pivske flaše iz kante za otpatke.

Kineska čistačica Ju Jouzen dobila je bogatstvo i postala vrlo uspješan prodavac nekretnina, ali je zadržala svoj prvobitni posao i nastavila da čisti ulice uprkos tome što se njeno bogatstvo mjeri milionima. Svako jutro ustaje u tri, oblači narandžastu jaknu i ide da čisti ulice. Ona nije željela da se penzioniše i uživa u blagodetima lagodnog života. Jouzenova vodi dvostruki život, s jedne strane mjesečno zarađuje oko 170 eura čisteći ulice, a s druge posjeduje bogatstvo od 1,2 miliona eura.

Vrijedna Ju navela je da ne želi da izgubi svoj posao jer neće da pošalje pogrešnu poruku djeci.

“Kada radite, nije sve u plati, to je jedna od bitnih stvari, ali ne najvažnija. Ljenost je izvor svih loših navika. Želim da budem uzor svojoj djeci, ne želim da sjede unaokolo i troše moje bogatstvo”, rekla je ova Kineskinja.

(24sata.info)

Prethodni postSvetlana Kapanina – najbolji akrobatski pilot na svijetu
Sledeći postWikipedia u 7.600 knjiga

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime